Voorjaarsdrinken

Water is gezond. Ja toch? Drinken hebben we nodig. Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit vocht. Aanvoer van nieuw vocht is belangrijk. Suiker is niet goed voor je lichaam en ook op natuurlijke suikers zoals die uit sap schijnt het een en ander aan te merken te zijn. Maar water is gezond. Ik vind water alleen niet zo heel lekker..

Variatie

Tenminste.. het drinken van alléén maar water vind ik niet zo lekker. Soms wil ik echt graag een smaakje en dan af en toe ook gewoon iets zoets. Met een tuin vol kruiden en ook wat smaakmakers in de koelkast ben ik gaan experimenteren. Hieronder mijn favorieten. Je kunt eindeloos met de smaken variëren door ze te mengen met elkaar.

Munt

Een flinke hand munt in een flesje met water geeft het water een heerlijke frisse smaak. Munt is ook lekker te combineren met citroenmelisse of vlierbloesem.

Vlierbloesem

Vlierbloesem heeft meer tijd nodig om smaak te geven aan het water dan munt, maar wanneer de smaak in het water is gekomen heeft het water een lichtzoete smaak.

Citroenmelisse

Vind ik vooral lekker als thee met een lepeltje honing. Heerlijk na een warme lentedag terwijl je ’s avonds terwijl de zon ondergaat nog even in de tuin zit.

Gember

Ik hou van gember. Het is zoet, het is pittig, het verwarmd. Wanneer ik iets zoets wil drinken volstaat gember altijd. Je hebt maar een klein beetje gember nodig om het water een sterke gembersmaak te geven. Ook lekker als thee! Maar dat geldt eigenlijk voor al het hierboven genoemde.

Thijm en lavendel

Deze moet ik nog gaan proberen. Vorig jaar maakte ik een siroop met deze combinatie. Ik kan me zonaar voorstellen dat het gewoon zo in water ook erg lekker zal zijn.

 

Drink smakelijk! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.