Ons avontuur

En toen was er Corona. Ik heb me verdrietig gevoeld, ik ben boos geweest, ik heb me machteloos gevoeld en gevangen. Inmiddels ben ik dat voorbij en weet ik dat ik maar één ding kan doen: loslaten. Niet dat dat betekent dat ik alles maar oké vind wat er nu gebeurt in de wereld. Het betekent vooral dat ik weer ben gestopt met het volgen van het nieuws, net zoals ik al jaren geen nieuws meer volgde voor ‘maart’. Dat ik weer verder ga met het vormgeven van mijn leven (ons leven) op een manier die ons blij maakt. En eigenlijk helpt Corona daar enorm bij!

Het afgelopen jaar heeft voor ons een vergrootglas gelegd op wat voor ons belangrijk is. Natuur, community en het gevoel hebben vrij te zijn. We hebben onderzocht, zijn daar nu voor een stukje nog mee bezig, en we hebben stappen ondernomen.

Nadat we ons de afgelopen maanden van een heel groot gedeelte van onze spullen hebben bevrijd, komt nu binnenkort ons huis te koop. Het plan is om daarna niet heel lang meer in Nederland te blijven, maar erop uit te gaan. Er zijn zoveel andere manieren om het leven te leven dan het gewone huisje, boompje, beestje!

Wat onze eerste stop gaat worden weten we nog niet. De bedoeling is Bornholm, maar een en ander hangt ook samen met wat grenzen de komende tijd gaan doen. Dát we gaan, dat is zeker. Behalve Bornholm zijn er nog wel meer plekken die we (verder) willen ontdekken.

Het voelt voor mij steeds meer alsof we ‘wereldburgers’ zijn, en niet gewoon maar ‘bewoners van een land’. Grenzen zijn ook maar ooit door iemand bedacht. Er is zoveel in onze huidige maatschappij dat we niet echt nodig hebben of misschien zelfs niet eens goed voor ons is. Tegelijkertijd ben ik ook voor veel (mogelijkheden) dankbaar, en wil ik die koesteren.

Ik kijk er naar uit om meer met de natuur te leven, bijzondere mensen te ontmoeten en de wereld verder te ontdekken. Ons onder te dompelen in al het moois dat de wereld te bieden heeft. ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.