Ons avontuur – Ontspullen

Het was rond onze reis naar Bornholm dat we een knoop doorhakten. We gingen naar Bornholm met het idee dat het misschien wel eens een plek zou kunnen zijn waar we zouden willen wonen. Aan het einde van onze lange vakantie daar wilden we eigenlijk allemaal nog niet naar huis. We besloten onszelf een paar weken te geven, om alles te laten bezinken. Ons niet (te) halsoverkop in een avontuur te storten. De paar weken gingen voorbij, en nog steeds leek het alsof we door een magneet terug werden getrokken naar het eiland.

Huis verkopen

Nu konden we een aantal dingen doen. We konden een periode daarheen gaan door middel van bijvoorbeeld huizenruil. Of wanneer dat niet zou lukken door een aantal maanden daar wat te huren. Maar wat ons ook duidelijk werd tijdens onze tijd daar: we willen meer groen. De plek waar we nu wonen, dat is sowieso niet de plek waar we oud willen worden. En dus besloten we het maar meteen groots aan te pakken – we besloten ons huis te gaan verkopen.

Ontspullen

De afgelopen jaren hebben we al veel opgeruimd met het oog op Allemansland en het besef dat we ons eigenlijk veel blijer voelen met minder spullen. Nu mochten we verder gaan met ontspullen in een sneltreinvaart. We wilden graag voordat ons huis in de verkoop zou gaan het grootste gedeelte van onze spullen kwijt zijn. Sowieso willen we bijna niets mee verhuizen naar onze nieuwe plek, waar dat dan ook gaat zijn. Met een mogelijke emigratie in het vooruitzicht ging het ontspullen bijzonder makkelijk! We willen nou eenmaal niet een hele container vol spullen moeten verschepen. Overal zijn kringloopwinkels. Wat we tegen die tijd weer nodig blijken te hebben kunnen we altijd weer kopen.

Recycling

Veruit het meeste dat we weg hebben gedaan heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Het is jammer om spullen die nog goed zijn gewoon maar bij het restafval of grof vuil te doen! Er zijn tegenwoordig heel veel weggeef- en verkoopgroepen op Facebook. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Kleding die we niet van plan zijn nog te dragen is naar de kledingbank gegaan. Kleding die niet meer goed was naar kledingbakken. En met de spullen waar niemand meer blij van werd heeft de milieustraat de laatste tijd een goede klant aan ons gehad.

Persoonlijke spullen

Nadat we nu bijna alles wat we hadden in onze handen hebben gehouden en ons hebben afgevraagd of we er nog blij van werden, is er niet heel veel over. Het voelt als een fijn en kloppend moment om spullen los te laten. Wat overblijft is de kleding die we graag dragen, een beetje speelgoed en wat persoonlijke spullen. En een heel erg opgeruimd huis met nog wat meubels en enkele andere dingen die een huis tot een thuis kunnen maken. Het mag nog wel eventjes bewoond lijken, tot het is verkocht. Die laatste spullen mogen nog naar een ander huis wanneer ons huis echt verkocht is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.