Naar buiten in de lente

Genieten jullie ook zo van de zon? Hij is er! Eindelijk! Met dit weer ben ik het liefste hele dagen buiten. Inspiratie nodig? Lees dan vooral verder 🙂

Zaadjes zaaien

Vorige maand schreef ik al een stukje over zaaien in maart. Inmiddels is het april en kan er nog veel meer worden gezaaid! Er zijn heel wat zaaikalenders online te vinden, bijvoorbeeld hier. Ook veel bloemen, zoals zonnebloemen en de Oost-Indische kers , kunnen in april worden gezaaid. Wij vinden het leuk om met de kinderen naar het tuincentrum te gaan en samen te kiezen wat we zullen zaaien.
De grond is nog vochtig van de vele regen die is gevallen, en ook komende week blijven de temperaturen aangenaam. Ideale omstandigheden voor de zaadjes om te ontkiemen!

Speeltuinen bezoeken

Veel grotere buitenspeeltuinen zijn met Pasen na een wintersluiting weer opengegaan. Wij boffen met een grote speeltuin in onze wijk. Vaak zijn deze speeltuinen gratis of voor een klein bedrag toegankelijk en zijn er ook voorzieningen zoals toiletten en is er de mogelijkheid wat te eten of drinken te kopen. Ook een tochtje langs de buurtspeeltuinen kan leuk zijn. Wij komen in de winter een stuk minder in de buurtspeeltuinen dan in de zomer. Samen speeltuinen (her)ontdekken.

Picknicken

Te combineren met eigenlijk alle andere activiteiten die hier staan. Mijn peuter vond het vandaag al een goed plan om te picknicken. Helaas. We hadden niets bij ons! Dus gingen we toch maar naar huis om te lunchen. Maar dit weekend komt er vast een herkansing. Kleedje mee, wat te eten en drinken en klaar!

Wandelen

Maar dan liever niet in het bos. De bomen zorgen voor schaduw, terwijl ik die eerste zonnestralen het liefste zoveel als mogelijk in me opneem. Wandelen in de zon dus: door heidegebied of gewoon door je woonplaats en/of de polder. Voor korte beentjes die niet nog niet zoveel willen of kunnen lopen kan een bolderkar fijn zijn. Of een draagdoek. Of een step of fiets.

Rondom het huis

Wij hoeven met mooi weer eigenlijk helemaal niet ver weg. Zeker op die eerste warme dagen van het jaar kunnen we ons eindeloos vermaken in onze tuin: zandkastelen maken, takjes verzamelen, hutten bouwen en beestjes spotten. Skeeleren, steppen, fietsen en nog veel meer. Genieten van jassen en schoenen die weer uitkunnen.

Fijn weekend! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.