De kracht van (edel)stenen

Het lukte me als kind elke keer weer: op vakantie zijn en daar zoveel mooie stenen verzamelen dat ik er een museum mee zou kunnen vullen. En élke steen van die verzameling was mooi. Fossielen, kiezelstenen. Ooit bezochten we een oude verlaten zilvermijn en kwam ik terug met zilvergekleurde stenen. Stenen in alle kleuren van de regenboog. Ruw, glad. Mijn dochters zie ik nu hetzelfde doen. Wat is dat toch, die aantrekkingskracht in stenen?

Kracht uit stenen

Voor veel mensen zijn stenen gewoon alleen maar mooi. Een andere, ook grote groep, haalt kracht uit stenen. Deze mensen merken dat de stenen hen helpen in bepaalde processen, zowel mentaal als fysiek. Zo staat rozenkwarts erom bekend de steen van het hart en de liefde te zijn en zou barnsteen werken als goede ondersteuning voor baby’s en peuters bij pijn door doorkomende tandjes.

De steen vinden die bij je past

Wat ik hierin bijzonder vind is dat mensen, al dan niet bewust, vaak heel goed weten welke steen ze ‘nodig’ hebben. Intuïtief wordt vaak precies de steen gepakt die op dat moment het beste bij iemand past.

Ik schreef al dat stenen ook een enorme aantrekkingskracht hebben op mijn kinderen. Of dat nou gaat om stenen in een rivier, stenen in het zand of stenen uit een winkel. Die stenen die ze buiten vinden kan ik niet zo gemakkelijk opzoeken, maar wanneer ze in een winkel een steen uit willen kiezen (en dat mag meestal wel, edelstenen zijn in een winkel waar we regelmatig komen ook te koop per stuk en kosten dan 30 cent per steen), zoek ik ‘m meestal eenmaal thuis wel op. Vrijwel altijd kan ik de steen wel plaatsen in de ontwikkelingen die zij op dat moment doormaken.

Het reinigen en opladen van stenen

Om een steen te zuiveren van de energie die hij bij zich draagt, kun je de steen nadat je hem hebt aangeschaft of gekregen reinigen. Dit kan bijvoorbeeld door de steen enkele minuten onder stromend water te houden of door de steen in aarde te begraven. Hoe langer de steen in de grond blijft, hoe grondiger de reiniging.

Na het reinigen kan de steen weer opgeladen worden, zodat hij optimaal zijn werk kan doen. Dit kan door de steen een nacht in het maanlicht te leggen (dit hoeft niet perse buiten, het mag ook achter glas), of door de steen bloot te stellen aan zonlicht. Zonlicht is echter veel krachtiger dan maanlicht. Sommige stenen kunnen door (te veel) blootstelling aan zonlicht verkleuren.

Aanschaf

Wij kopen onze steentjes vaak bij een speciaalzaak met veel artikelen op het gebied van biologische voeding en verzorging. Voor af en toe een steentje en wanneer we niet op zoek zijn naar een steen in het bijzonder is deze winkel heel geschikt. Ben je op zoek naar een bepaalde steen of wil je er meerdere in één keer aanschaffen dan is er online ook veel te vinden. Zo koop ik weleens edelstenen bij Spiritual Garden. Zij leveren snel en de verzendkosten zijn bij kleine bestellingen relatief laag. Ook zijn er enkele ‘stenen’ (haha 🙂 ) winkels gespecialiseerd in de verkoop van (edel)stenen.

Schatkist

Het is ook leuk om meerdere edelstenen in één keer aan te schaffen. Zo kocht ik eens een schatkistje gevuld met edelstenen voor mijn dochters. Ze hebben het schatkistje inmiddels al jaren en gaan ermee om zoals je verwacht dat er met een schatkist wordt omgegaan – zeer zorgvuldig. Andere leuke cadeautjes voor (grote en kleine) mensen die van stenen houden zijn bijvoorbeeld hangers voor aan een ketting of sieraden van barnsteen.

Barnsteensieraden speciaal voor baby’s en peuters zijn vaak ‘losgeknoopt’. Dit zorgt ervoor dat het sieraad breekt wanneer er druk op komt te staan, zonder dat de kralen alle kanten op springen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *