Dag Gudhjem

Vandaag zeggen we gedag tegen onze eerste accommodatie Pyttegården in Gudhjem en gaan we op naar een camping in Dueodde in het zuiden van het eiland. Dat is niet ver rijden, ongeveer een half uurtje maar. Een wat ruiger en rotsachtig landschap zal hoe verder we naar het zuiden afzakken steeds meer veranderen in duinen met zandstranden, met zand zo fijn dat het vroeger gebruikt werd voor zandlopers.

De dagen bij Pyttegården waren heerlijk. Hoewel we de plek vooral kozen om de goede Wi-Fi en omdat het simpelweg één van de weinige nog beschikbare enigszins betaalbare plekken was (we besloten last minute een paar dagen eerder te gaan, en Rob moest vanuit hier nog twee dagen werken), kon ik me geen fijnere plek wensen om de vakantie te starten en te landen op het eiland.

We gebruikten de appels en peren om appel- en perenmoes te maken, nemen wat peertjes mee om te stoven en we hebben gesmuld van de rijpe bramen en rozenbottels. Niet alleen bij de accommodatie maar ook aan de openbare weg groeit van alles. Het lijkt hier wel een wildplukparadijs, met veel begroeiing aan de wegen en waar (on)kruid tussen stoeptegels mag groeien.

Wanneer we van Gudhjem naar onze tweede accommodatie in Dueodde rijden, merken we pas echt hoe divers de natuur op Bornholm is. We zagen vandaag zee met prachtige rotsen, waanden ons een tijdje in de Ardennen, sprongen over stenen en voelden wit zand tussen onze tenen.

De camping in Dueodde is prachtig gelegen, midden in het bos en tegelijkertijd aan zee. Er zijn skelters en fietsjes voor de kinderen. Vanaf onze huurtent is de zee te zien en te horen, een minuutje lopen en we staan met onze voeten in het water. De camping heeft een fijne speelplaats met trampolines en een soort blokken waarmee telkens weer een ander speelhuis/speeltoren kan worden gebouwd. Bedenk daar nog de kampvuurtjes op het strand, de geur van dennenbos en een met geen woorden te omschrijven sterrenhemel bij, dan ben je ongeveer waar wij nu zijn. Het is hier prachtig 💕

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.