Smudgesticks

Een smudgestick is een bosje bij elkaar geknoopte gedroogde kruiden. Smudgesticks worden van oudsher gebruikt door inheemse Zuid-Amerikaanse stammen om met energieën te werken: het reinigen van een ruimte of ziel, het vragen om bescherming, om een ruimte of persoon te zegenen. Elk kruid heeft zo zijn eigen doel en werking.

Energieën

Wanneer het ergens erg gezellig is, dan zie je dat niet alleen, dat voel je ook. Wanneer er in een ruimte net een knallende ruzie is geweest, dan voel je dat. Soms voel je ook of een ander goed in zijn vel zit, of juist helemaal niet. De één is er gevoeliger voor dan de ander. Soms merk je dat de sfeer of energie op een plek niet fijn voelt, of dat je na een drukke dag nog veel energieën van anderen bij je draagt. Dan kan het fijn zijn om een ruimte of jezelf te reinigen met behulp van kruiden. 

Diverse kruiden

Kruiden hebben een sterk energetische werking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kalmerende van lavendel. Salie is een veelgebruikt kruid voor het reinigen van ruimtes. Het werkt sterk reinigend voor zowel een ruimte als voor zware energieën rondom personen. Ook rozemarijn werkt reinigend, biedt daarnaast bescherming en helpt zorgen voor een vrolijk gevoel.

Smudgestick maken

Pluk een bosje kruiden en voeg hier eventueel naar wens nog wat bloemen aan toe. Bind het bosje bij elkaar met katoendraad of garen. Dit mag heel stevig, aangezien de kruiden tijdens het drogen nog zullen slinken en je voor de stick niet wil dat ze uit elkaar vallen. Knoop na het bij elkaar binden dicht en laat drogen. Ik maak smudgesticks het liefste op een warme en zonnige dag. Door ze op een warme plek in de zon te leggen gaat het droogproces vrij snel. Mocht de zon zich minder laten zien, dan kun je de sticks ook te drogen hangen. Ze zijn droog wanneer de blaadjes verkruimelen wanneer je ze tussen je vingers beweegt.

Gebruik

Gebruik de sticks om met energieën te werken of gewoon om een ruimte een fijne geur te geven – dat wat bij jou past. Steek het uiteinde van een stick aan en blaas het vlammetje uit, net zoals je bij wierook zou doen. Loop hier vervolgens mee door de ruimte. Wanneer je met energieën werkt: zet deuren en ramen open en vergeet vooral de hoeken van een ruimte niet. Versterk de werking van de kruiden met je gedachten. Vraag energieën om weg te gaan en/of vraag om bescherming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.