Vakantie in Nederland – Hartje groen

Ik kwam vorig jaar voor het eerst op camping Hartje Groen in Schaijk, met een kennismakingskampeerweekend voor een ecodorp. Al voordat we er kwamen hebben we de communicatie met de eigenaars als heel prettig ervaren. Alles was heel open en duidelijk. Eenmaal op de camping aangekomen werden we met veel warmte ontvangen.

Vakantiegevoel

Hoewel de camping niet ver van de grote weg ligt, waan je je bij Hartje Groen in een oase van rust. Bos, fluitende vogeltjes, een groen kampeerterrein met kneuterige trekkershutten en retro huurcaravans. Her en der speelplekken die vooral uitnodigen tot open spel. Plekken om te spelen met water en een geweldige speelvijver. Heuveltjes om over te rennen, een kampvuurplek, een prachtig veld met bloemen waar bijtjes hard aan het werk waren voor het verzamelen van nectar. Na het weekend Hartje Groen vertrokken we voor twee weken naar Frankrijk, maar we waren het ook wel met elkaar eens dat wanneer het weer goed was gebleven (dat was toen in half mei niet zo) we niet verder hadden hoeven reizen voor het ultieme vakantiegevoel.

De camping

We hadden met onze tent een heel fijn plekje aan het water. Leuke optie op deze camping wanneer je wat minder mooi weer verwacht of gewoon graag een wat ruimere binnenruimte wil, is het huren van een kampeerplaats met gemeubileerde kas. Daarnaast heeft de camping ook een ruime binnenruimte met spelletjes en een piano voor gemeenschappelijk gebruik. Er zijn meerdere sanitairgebouwen over de camping verspreid. Meestal zijn dit kleinere huisjes, ongeveer het formaat van een trekkershut, met enkele douches en wc’s en een afwasplaats. Er is één groter sanitairgebouw, hier is ook een badje voor de heel jonge gastjes.

Restaurant

Verse broodjes zijn ’s ochtends te halen bij het restaurant van de camping, ‘De Boshut‘. Bij De Boshut kun je ook lekkere biologische ijsjes kopen en je schijnt er ook heerlijk te kunnen eten, maar dat heb ik slechts van horen zeggen. Er zijn ook speciale eetavonden, bijvoorbeeld voor het bakken van pizza’s in de hout gestookte pizza-oven.

Bos

Vanaf de camping loop je zó het bos in. Bossen met klimbomen, dennenappels en volop wandelroutes. Behalve wat kortere wandeling in de directe omgeving zijn wij niet zo ver gekomen, we vonden het daar zijn al zo fijn. Anderen van ons liepen het Docus de Das avonturenpad en waren daar erg enthousiast over. De route is te wandelen vanaf de camping.

Voor herhaling vatbaar

Komende zomer gaan we nog een paar dagen naar deze camping terug, waar ik nu al naar uitkijk. De camping nodigt uit tot (samen) spelen en verbinden. Het is een plek waar ze heerlijk zelf of samen rond kunnen struinen. Voor de jongere kinderen alles vlakbij, voor de wat oudere kinderen voldoende te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.