Vakantie in Nederland – De Lemeler Esch

Als je van op vakantie gaan houdt, en dan graag komt op plekjes die net even anders zijn dan anders, maar liever niet te ver weg gaat, dan heeft Nederland een paar hele mooie plekken. Één van die plekken is de Lemeler Esch in het Overijsselse Lemele.

Luxe kamperen in de natuur

Wij kwamen er voor het eerst toen onze jongste een maand of zeven was en de oudste vier-en-een-half. Ik heb zelf altijd erg van kamperen gehouden, mijn man vond dat destijds nog niet zo fijn, zeker niet met een baby. Zo zochten we naar plekken waar we ons allebei fijn zouden voelen; de luxe van een huisje met het gevoel van vrijheid dat voor mij met kamperen samengaat. Maar dan niet op een camping waar alle tenten of stacaravans netjes op een rijtje staan en waar de animatie je ’s ochtends wakker maakt en ’s avonds uit je slaap houdt. We wilden graag iets anders. Iets rustigers, groeners. Met leuke medekampeerders, maar waarbij we niet elk gesprek van onze buren mee hoefden te krijgen en zij ook niet die van ons. En liefst eigenlijk ook geen stacaravan. Oja, en een plek waar kinderen lekker vies zouden kunnen worden – bos, zand, water. En mijn man wilde dan graag ook nog een zwembad.

Het leek ons mission impossible, maar we vonden zo’n plek. Meerdere inmiddels, maar daarover in een latere blog meer.

Trek-in

De Lemeler Esch biedt ruime kampeerplaatsen verspreid over verschillende velden. Sommige basic, maar er zijn ook plekken met eigen sanitair. Er zijn plekken in het bos, maar ook op open velden met veel minder schaduw. Naast deze kampeerplekken zijn er allerlei accommodaties. Van de coco sweet, wat eigenlijk niet veel meer is dan een luxe tent, tot bungalows met hottub. Wij kozen voor de trek-in. Een luxe trekkershut met eigen sanitair, een keukentje, meubilair binnen en buiten, twee tweepersoonsbedstedes boven elkaar en een vuurkorf voor het huisje. Samen met nog een trek-in gelegen helemaal achteraan op de camping waardoor het er heerlijk rustig is. Aan de ene kant bos, aan de andere kant achter een haag van inheemse planten een speeltuin en een waterspeelplek.

Later kwamen we hier nog eens terug met de tent en maakten we gebruik van de sanitaire voorzieningen van de camping.

Vies worden

Heb je liever niet dat je kinderen vies worden? Ga dan vooral níet naar dezs camping! 😁 Aan vies worden ontkom je hier namelijk bijna niet. Gelukkig zijn er comfortabele douches, ook speciaal op kinderhoogte, en een kinderbadje om weer schoon te worden aan het einde van de dag. De speelplas en de waterpompen zorgen voor eindeloos vermaak.

Speeltuinen

Er is een grote diversiteit aan speeltuinen verspreid over de camping. Fijn, ook voor de jonge kampeerders. Zo is er altijd wel een leuke speeltuin in de buurt van de kampeerplaats of accommodatie. Er zijn een aantal centrale grotere speeltuinen en talloze kleinere speeltuintjes die ook alles bieden wat jonge kinderen nodig hebben. Daarnaast is er ook een speelschuur met zand, een touw om aan te slingeren en een oude tractor om op te klimmen.

Restaurant

Vooraan op de camping vind je het Boscafé. Wij hebben hier een aantal keer gegeten. De kaart was voor ons uitgebreid en divers genoeg, met ook vegetarische gerechten. De kwaliteit is goed met veel verse (streek)producten.

Animatie

Er is animatie op de camping aanwezig, maar deze moet je wel zelf opzoeken als je er gebruik van wil maken. Er staan onder andere spellen en kinderactiviteiten op het programma, maar de afgelopen zomers kon je ook deelnemen aan bijvoorbeeld yoga.

Tot slot

Ondanks dat de camping vrij groot is, voelde dat voor ons niet zo. De inrichting van de camping zorgt voor veel privacy, ook bij de kampeerplaatsen. Vanaf de camping loop je zo het bos en natuurgebied in en zijn er diverse wandelroutes te volgen. Wij vonden de sfeer op de camping heel fijn. Het is een plek waar we graag nog eens terugkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.