Minicruise Newcastle

Lange tijd zat het al in mijn hoofd: ik wilde een keer met de boot naar Newcastle. Ik had de reis al vaak voorbij zien komen. DFDS biedt een minicruise aan van 3 dagen. Op dag 1 vertrekt het schip om 17:30 uit IJmuiden. Dag 2 in de ochtend aankomst in de haven van Newcastle, vanwaar vervoer geregeld is naar het centrum van Newcastle, en aan het einde van de dag terug naar de haven. Om 9.30 op dag 3 meert het schip weer aan in IJmuiden.

Minicruise met kinderen

Ik twijfelde alleen een beetje of het wel te doen zou zijn met 2 jonge kinderen. Onze oudste dochter is 5, voor haar verwachtte ik dat het super zou zijn. De boottocht alleen is al een ervaring op zich, en ze wilde al langere tijd een keer naar Engeland. Mijn twijfel bestond vooral voor mijn dochter van 2. Zou er voor haar wel voldoende te doen zijn op de boot? En hoe zou dat gaan als ze ’s avonds niet zou kunnen slapen? Als ze in de middag slaapt, slaapt ze ’s avonds vaak pas erg laat. Thuis is dat geen probleem, dan is ze gewoon lekker beneden. Maar op de boot zouden we met zijn vieren in een hut slapen. Ik kon me voorstellen dat dat minder praktisch zou zijn.

We besloten het toch te doen. De reis is te boeken via DFDS, maar wij hebben geboekt via Vakantie Veilingen. Daar komt de Newcastle minicruise bijna dagelijks voorbij. Voor twee personen, maar ook de reis voor vier personen wordt regelmatig aangeboden. Boeken via Vakantie Veilingen kan een hoop geld schelen. Wij hebben de cruise voor vier personen geboekt voor ongeveer 100 euro.

Op het schip

Behalve restaurants, een bioscoop, de pub en een winkel is er ook een grote speelhoek. De speelhoek heeft een ballenbak, een televisiehoek waar de hele avond films worden gedraaid, grote blokken om mee te spelen en wat spelletjes. In de loop van de avond is er ook animatie. Er werd geschminkt, er kwamen tekenspullen op tafel en nog veel meer. De kindjes hebben zich heel goed vermaakt. Ondanks dat wij in het laagseizoen gingen, waren er wel meer kindjes aan boord. Kinderen zochten elkaar op en speelden met elkaar.

De jongste wilde ’s avonds na haar dut in de auto eerder die dag inderdaad niet slapen. Gelukkig was er tot laat in de avond genoeg te doen in de speelhoek. Ik ben met haar daar gebleven, terwijl mijn man alvast met onze oudste dochter naar onze hut is gegaan. Zo heeft iedereen die nacht toch lekker geslapen, lekker in slaap gewiegd door het gedein van de boot.

Service aan boord

Ik vond de service aan boord met betrekking tot kinderen super. Vlak voor aankomst in de haven werd ons alvast discreet verteld op welke verdieping we uit zouden gaan stappen. Zo konden ouders met buggy/kinderwagen en mensen met rolstoel of andere hulpmiddelen alvast met de lift naar beneden en uitstappen voordat alle gasten tegelijkertijd gebruik wilden maken van lift en trap om naar buiten te gaan. Buiten de haven stonden er bussen op ons te wachten om ons naar het centrum te brengen, de bekende Engelse dubbeldekker. Er werd duidelijk gecommuniceerd hoe het gebruik van de bussen in zijn werk zou gaan en hoe laat we de bus terug konden nemen.

Newcastle

In Newcastle is veel te doen. Wij waren er in de kerstperiode, waardoor er veel kerstmarktjes waren. Wij besloten 2 musea te bezoeken. We zijn naar het Discovery Museum en LIFE geweest, allebei op loopafstand van de plek waar de bus stopt en erg leuk en interactief. Het Discovery museum is gratis toegankelijk, LIFE vraagt entree. Het Discovery Museum vind ik minder uitnodigend aan de buitenkant en ook de website spreekt minder aan, maar ik vond het zeker een bezoek waard en minstens zo leuk als het aan de buitenkant meer uitnodigende LIFE. Veel mensen gaan naar Newcastle om er te winkelen. Het is ook mogelijk om met de trein naar één van de omliggende plaatsen te gaan. De plaats Durham is bijvoorbeeld erg mooi en maar 11 minuten met de trein. De bus van en naar de haven stopt vrijwel tegenover het treinstation van Newcastle.

Eten aan boord

Wanneer je gebruik wil maken van het buffet, is het handig dit vooraf te reserveren. Dit kan ook nog in de haven. Je kunt ook zonder reservering nog aanschuiven bij het buffet, maar dan betaal je meer. Wij hebben geen gebruik gemaakt van één van de ander restaurants op het schip. Naast het buffet biedt het schip onder andere een Italiaans restaurant en een á la carte restaurant. Voor het ontbijt is aanschuiven in één van de restaurants mogelijk, maar er worden ook broodjes verkocht welke meegenomen kunnen worden. Zeker in de zomer fijn, lekker buiten eten terwijl het vaste land in zicht komt.

Weer thuis

We hebben een fijne reis gehad! Nu ik deze blog schrijf, is ons reisje ongeveer twee maanden geleden, maar de kinderen hebben het er nog steeds regelmatig over. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.