Bornholm – naar het Noorden

En dan is er zomaar opeens weer een week voorbij. De tijd lijkt hier sneller te gaan. Sneller dan thuis, maar ook sneller dan in andere vakanties. Voor we het in de gaten hebben is er weer een dag of een week voorbij. We hebben het hier fijn!

De natuur op het eiland is heel divers en prachtig. We bezochten afgelopen week onder andere Ekkodalen. Een groen maar rotsachtig gebied dat bekend staat om de weerklinkende echo op een bepaald stuk en waar heerlijk kan worden geklommen, waar we vaak stilstonden om de schoonheid van dan weer een ander uitzicht te bewonderen. We gingen ook naar Randkløve Skår. Tip: als je enige last hebt van hoogtevrees, sla deze dan maar over. Hoewel het uitzicht over de rotsen prachtig was, werd ik naar van de diepe kloven en afgronden. Heel indrukwekkend, dat wel. We wandelden in Paradisbakkerne op zoek naar één van de rockingstones op Bornholm. Een heel mooi gebied waar we eigenlijk nog niet uitgewandeld waren maar werden achtervolgd door een grote regenbui 🙂

Ook spraken we af met de homeschooling community op het eiland. Op Bornholm wonen veel kinderen die thuisonderwijs krijgen via natuurlijk leren, hoe de kinderen ook mogen leren bij LOS. Ik vind het hartverwarmend hoe we door de community verwelkomd worden en vind het ontzettend inspirerend wat ik hoor en zie.

Vandaag laten we vlakke stranden van het zuiden achter ons en gaan we naar het ruigere noorden. We hebben een cabin gehuurd op een camping vlakbij het plaatsje Vang. Ook daar valt er voor ons weer genoeg te ontdekken. Er zou daar een rots zijn die een miniatuurversie zou zijn van de mount everest. Er is een gebied dat zou moeten doen denken aan een maanlandschap. Er zijn prachtige routes langs de kust, en nog veel meer. Wij vermaken ons nog wel even 🙂

Liefs!

Reacties

  1. J zegt:

    Hallo Mirjam,

    Wat een mooie beelden en informatieve informatie over Bornholm. Van wat je tot nu toe gezien hebt, zou je jouzelf dan, met het oog op de kinderen, voor een aantal jaren op Bornholm willen vestigen? Dan bedoel ik qua voorzieningen en opgroei mogelijkheden voor kinderen welke een oudere leeftijd bereiken en de tienerjaren tot jong volwassene meemaken. Zie je daarin ook voordelen en meerwaarde van wat Bornholm kan bieden?

    Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.