Boerencamping in Sarzay: La ferme d’Hélice

Soms dan vind je zo’n plekje dat zó fijn en mooi is dat je niet weet wat je ermee moet doen: het met de hele wereld delen, of het toch maar stilletjes voor jezelf houden. Ik kies toch maar voor het eerste. Omdat ik mooie dingen nou eenmaal graag deel en omdat ik nu al een aantal mensen weet die hier blij van gaan worden

La ferme d’Helice

Het is nog vroeg op de dag wanneer we, via een zandpad droog en stoffig door de Franse zomerzon, het terrein van La ferme d’Hélice oprijden. We zijn veel te vroeg om het huisje in te kunnen dat we hebben geboekt. Eerder die dag vertrokken we uit Nederland om nu, zo’n zeven uur later, aan te komen op de camping van Bram en José in Sarzay. Het laatste stukje van de reis was sprookjesachtig mooi met het uitzicht op de door de zon goudgekleurde graanvelden, de heuvels en de vele kastelen die de regio telt.

De camping

Hoewel we nog niet in ons huisje kunnen, is het wel mogelijk om al gebruik te maken van de fasciliteiten van de camping. We nemen een verkoelende duik in het zwembad. Het is een klein zwembad met een diepte van 1,20m. Precies groot genoeg voor de omvang van de camping. Hoewel we er in het hoogseizoen waren voelde het er geen moment druk.

La ferme d’Hélice is een kleine boerderijcamping bestaand uit drie kampeervelden variërend in grootte. Er is volop ruimte voor kinderen om te spelen. Daarnaast worden er een aantal vakantiehuizen verhuurd. Deze bieden veel privacy. Wij verbleven in La Glycine. Een vierpersoonshuisje met twee slaapkamers (eentje met een tweepersoonsbed en één met twee aparte bedden), een badkamer, een zeer ruime woonkeuken mét wasmachine (fijn met jonge kinderen!). Zowel boven als beneden is er een toilet. De benedenverdieping heeft naast de woonkeuken nog een kamertje waar een zithoek is gemaakt en enkele spelletjes te vinden zijn.

Elk huisje is anders en heeft zijn eigen bijzonderheden. Meer informatie over de verschillende accommodaties is te vinden op de website van La ferme d’Hélice.

Onbijt

Van woensdag t/m maandag is het mogelijk om (stok)brood en broodjes zoals croissants af te halen. Brood bestellen kan de dag voorafgaand aan de afhaaldag. Op dinsdag biedt te camping, op inschrijving, een gezamenlijk ontbijt aan. Het ontbijt wordt geserveerd in de gemeenschappelijke ruimte en bestaat uit heerlijke franse broodjes, zoet en hartig beleg, verse eitjes en veel meer lekkers. Het is een fijne manier om kennis te maken met de eigenaars van de camping en andere gasten.

Vermaak

La ferme d’Hélice is een heerlijk kleine en overzichtelijke boerencamping met een ontspannen sfeer. Zo’n camping waar muziek kan worden gemaakt bij het kampvuur. Waar vele fruitplanten (bramen, vijgen, appels, druiven en meer) te vinden zijn waar naar hartenlust fruit uit mag worden geplukt. Er is een zwembad en volop speelgoed voor de kleintjes. Hierbij kun je denken aan fietsjes en tractors, maar ook een klein verplaatsbaar speeltuintje en een  trampoline. Wanneer het eens slecht weer is, kan er gebruik worden gemaakt van een gemeenschappelijke ruimte. In deze ruimte is onder andere informatie over de regio te vinden, maar ook een pooltafel, tafelvoetbalspel en veel ander speelmateriaal. Tevens biedt deze ruimte een koelkast, diepvries, wasmachine en droger voor algemeen gebruik.
Leuk aan een boerencamping: er wonen ook heel wat dieren. Onder andere kippen, honden, een varken, een paard, een ezel en pony’s. In de ochtend kunnen de dieren, samen met de eigenaars, worden gevoerd. In de avond is er de mogelijkheid een ritje te maken op een pony.

Omgeving

Een wandeling van ongeveer 2 km brengt je van La ferme d’Hélice naar het nabijgelegen dorpje Sarzay. Zeker een bezoek waard is het kasteel van Sarzay. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en een kijkje in het leven van de vroegere bewoners.

Wanneer je eens ergens anders wil zwemmen dan in het zwembad van de camping, dan zijn er in de omgeving diverse mooie (stuw)meren te vinden. Bij het stuwmeer in de plaats Sidialle is een leuk (betaald) klimparcours. Er is een variant voor zowel jongere als oudere gasten. Denk hierbij wel aan het meenemen van dichte schoenen! Zonder dichte schoenen word je helaas niet toegelaten.

Ook een bezoek waard is het dorpje Gargilesse. Het dorpje is gelegen in de groene vallei van de Creuse. De smalle straatjes zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Veel schrijvers en kunstenaars vinden in dit dorp hun plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *