Paardebloemsiroop

Toen we gisteren bezig waren met het maken van een nieuwe lichting paardebloemsiroop wilde ik een foto plaatsen op Facebook. Daarmee bezig kwam ik erachter dat ik dit recept nog niet eerder met jullie gedeeld heb. Jammer, want het is zo lekker! Bij deze dus.

Ingrediënten

  • paardebloemen
  • de schil en het sap van een limoen
  • de schil en het sap van een sinaasappel
  • vleugje thijm
  • suiker

Bereiding

Pluk een flinke hoeveelheid paardebloemen en doe dit ontdaan van beestjes in een pan. Voeg hieraan de schil (heel dun schillen of eraf raspen, het witte laagje onder de schil is niet lekker) van een sinaasappel en limoen en vervolgens ook het sap daarvan toe en een klein takje thijm. Voeg water toe, zorg dat het bloemenmengsel nét onder water staat. Breng aan de kook. Na het koken van de warmtebron afhalen en nog zo’n 24 uur laten staan, zodat de smaak goed in het vocht kan trekken.

Zeef het mengsel zodat je alleen het vocht over houdt. Dit heb je nodig voor de siroop. Doe het vocht in een schone pan en voeg hieraan suiker toe. Gebruik ongeveer 1250 gram suiker op 1 liter vocht. Breng dit opnieuw aan de kook en blijf goed roeren tot alle suiker is opgelost.

Verdeel de siroop over flessen en geniet op deze manier ook later in het jaar nog van de heerlijke smaak van paardebloemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.