Chocorepen

Mensen die mij kennen weten dat ik dól ben op chocola. Echt. Past in het rijtje van ‘Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken‘. Maar veel mensen weten ook dat ik nauwelijks chocola koop, omdat ik het niet eens kan zijn met de slavernij achter veel chocola. Er zijn maar weinig merken écht fairttrade.

Nu heb ik de afgelopen week wat geëxperimenteerd met gedroogd fruit en cacao, en… vond een waardig alternatief voor de Tony chocolonely die ik hier niet kan kopen.

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogd fruit, ik nam 150 gram dadels (medjoul) en 100 gram rozijnen
  • 100 gram pinda’s
  • 30 gram havermoutvlokken
  • 1 eetlepel cacao, plus een beetje als topping

Bereiding

Mix de noten kort in een blender of met een staafmixer. De noten mogen best grof blijven. Houd de noten apart en mix het fruit met de havermoutvlokken en cacao tot een redelijk egaal mengsel. Voeg de pinda’s toe en mix nog even kort of meng met een lepel.

Neem een stuk bakpapier en leg het mengsel daarop. Druk het stevig aan. Ik drukte het tot een vierkant van ongeveer 2 cm dik. Vouw in het bakpapier en leg voor een nacht in de koelkast.

Snijd blokjes of repen van het mengsel dat nu vrij stevig voelt en rol de blokjes door cacao. Zorg dat de cacaolaag niet te dik is, dat maakt het wat bitter. Klop na het rollen nog even met de blokjes tegen iets hards om het eventuele overschot aan cacao eraf te halen.

Variatie

Ook lekker – vervang de noten voor cashewnoten en voeg wat geraspte sinaasappelschil toe. Of vervang de noten voor hazelnoten.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.