Bitterzoete paardebloemsalade

Inmiddels staat onze tuin vol met paardebloemen. Het ziet er zo gezellig uit! Volop lente. De bijen laten zich ook volop zien. Wist je dat paardebloemen belangrijk zijn voor de bijen? Ze bloeien als één van de eerste bloemen in het voorjaar en zijn daarmee een belangrijke bron van voeding voor bijen, vlinders en andere insecten.

Eetbaar

Paardebloemen zijn niet alleen eetbaar, ze zijn ook nog eens heel gezond! Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en zijn op allerlei manieren te gebruiken. Van de bloemen maak je bijvoorbeeld een heerlijke thee of siroop. De blaadjes gebruik ik graag in een salade.

Recept

De salade die we gaan maken is bitterzoet. De blaadjes van paardebloemen zijn namelijk wat bitter. Door combinatie met de zoete rozijnen en appel zorgt voor een heerlijke salade op een wat warmere dag. Voor deze salade gebruik je de volgende ingrediënten:

  • een flinke hand vol paardebloemblaadjes
  • een halve komkommer
  • een groene paprika (of een rode om de salade minder bitter te maken)
  • tomaat
  • 1 grote of 2 kleinere appels
  • een handje rozijnen
  • eventueel wat gele paardebloemblaadjes

Voor de dressing:

  • een lepel volle kwark of griekse yoghurt
  • wat peper en zout

Voeg wat gekookte aardappel in blokjes toe om er een maaltijd salade van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *