Autorijden

Ik was zo’n 21 jaar toen ik besloot mijn rijbewijs te willen halen. Ik weet het nog precies. Het was toen ik de film Betty Blue keek. Nee – geen feelgood movie. Wel een film met ultieme feelgood momenten. In één van die momenten kwam er een auto in beeld, een auto op een klein landweggetje in het door zonovergoten Frankrijk. Heuvel op, heuvel af. Omringd door gouden korenvelden. Toen wist ik: dat wil ik ook! Ik reisde veel, kwam op veel plekken met het openbaar vervoer, maar er waren ook deze magisch plekken (waarvan ik wist dat ze echt bestonden, ik had ze al zo vaak gezien als kind). Die plekken waar geen treinen of bussen kwamen. Ik wilde leren autorijden. En zo geschiedde.

Rijbewijs

Ik nam rijlessen en haalde zonder heel veel moeite mijn rijbewijs. Wat bleek alleen? Ik vond rijden niet leuk. Ik werd er bovendien gruwelijk moe van. Een aantal jaar bleef ik toch rijden, want ik moest dat toch kunnen? Toen na een aantal jaar bleek dat ik er écht niet blij van werd, ben ik ermee gestopt. Mocht ik het ooit echt nódig hebben te rijden, dan kon ik het altijd weer oppakken.

Corona en verhuizen

Ik vond het openbaar vervoer en de fiets weer prima. Totdat daar Corona was en in dat openbaar vervoer ineens mondkapjes verplicht werden. En we daarbij ook nog eens het plan kregen te emigreren naar een eiland. Waar wel bussen rijden, maar waar kunnen rijden toch wel erg praktisch is. Genoeg motivatie om het weer op te pakken! Zo vond ik mezelf op een stille zondagochtend op een verlaten industrieterrein. De eerste kilometers gingen onwennig, maar al snel merkte ik dat ik het niet verleerd was.

Leuk

Pas hier op het eiland ben ik ook zonder bijrijder gaan rijden. Inmiddels heb ik al aardig wat kilometers gemaakt. Veel verkeer is hier niet, en over het algemeen hebben de Denen een rustige rijstijl. Terwijl Rob doordeweeks aan het werk is, ontdek ik met de kinderen de mooiste plekjes en bezoeken we mede-eilandbewoners. En wat blijkt? Ik begin het rijden hier zelfs weer leuk te vinden 🙂

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *