brand
Overig

Afsluiten

Het is grappig hoe dingen soms samen komen. Dat ze met zijn allen proberen te vertellen: ‘Het is goed zo’. Of: ‘Het is klaar’. ‘Sluit maar af’.

In september vorig jaar schrokken we ’s nachts wakker door een brand. Een brand die was aangestoken onder de carport van onze buurvrouw, haar in levensgevaar bracht en grote schade aanrichtte aan haar garage, huis, onze garage, de tuin van onze buren en de aanbouw van de buren daarnaast.

Na de brand zijn we bang geweest. Reële en minder reële angsten (dat er nog eens brand zou komen. Dat de brandstichter ergens brand zou stichten en er echt iemand niet meer te redden zou zijn. Dat er brand zou komen en we onze kindjes niet zouden kunnen redden). We hebben slecht geslapen, wakker bij elk geluid. We hebben heel wat tranen gelaten.

Drie weken geleden vond de rechtszaak plaats van de verdachte. Daar wilde ik graag bij zijn. Het was een lange zit, van zo’n 5 uur. Er werd uitgebreid de tijd genomen om een goed oordeel te vormen. Afgelopen week was de uitspraak. De beste man had al een verleden met brandstichten, daarvoor al eerder in de gevangenis gezeten en 16 jaar(!!) TBS achter de rug. Hij is schuldig bevonden aan het stichten van de brand bij ons en vier andere branden en veroordeeld voor 30 maanden gevangenis + wederom tbs met dwangverpleging.

Over dat samenkomen van dingen. De rechtszaak is achter de rug. Onze garage is op wat kleine puntjes na weer hersteld. Vandaag zijn de spullen uit onze garage die nog gereinigd konden worden na een hele tijd in opslag te hebben gestaan weer teruggebracht. De buurvrouw is weer regelmatig bij haar huis te vinden, dat ook bijna weer klaar is, voorbereidend op haar terugkomst. Het is klaar nu.

Een kindje blij in de tuin omdat haar driewieler er weer is en ik genietend van het snoeien van mijn plantjes. En dat allemaal in de lente. Het seizoen om weer meer van binnen naar buiten te keren. Waarin de natuur ook weer wakker wordt en zich weer meer laat zien.

Tijd om een hoofdstuk af te sluiten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *