Sinterklaas in een ander jasje

Het is het jaar 2012, november. De Sinterklaastijd komt er weer aan. En daar zijn we ons dit jaar bewuster van dan andere jaren, want dit jaar zijn we voor het eerst papa en mama en mogen we vanuit een andere rol meedoen aan dit feest.

Traditioneel

Aanvankelijk vierden we Sinterklaas op de traditionele manier. Schoentje zetten, liedjes zingen, cadeautjes. Ons wel voornemend altijd eerlijk te zijn over het Sinterklaasverhaal. Onze dochter is heerlijk nieuwsgierig en dus kwamen er al snel vragen. Met die vragen vormde zich ook ons eigen Sinterklaasfeest en zo onze eigen tradities.

Vanaf het moment dat onze kinderen naar Sinterklaas vroegen vertelden we ze over de Sint Nicolaas die lang geleden heeft geleefd. Dat het een heel lieve man was die erg goed was voor veel kinderen, en dat we daarom ook nu nog ieder jaar zijn verjaardag vieren met het Sinterklaasfeest.

Efteling

Hoe we dat vieren bekijken we elk jaar samen, inmiddels met zijn viertjes. Een enkele keer is het een zak cadeautjes geweest, maar meestal gaan we iets leuks doen samen. Zo zijn we al een aantal keer op 5 december naar de dan altijd rustige Efteling geweest.

Schoen zetten

Schoen zetten gebeurt hier ook. Daarbij krijgen ook papa en mama af en toe de opdracht hun schoen te zetten om daar dan later een verrassing in te vinden. We zingen liedjes, lezen boekjes, en hebben zo een heerlijke Sinterklaasperiode.

Geloof

Hoewel we altijd eerlijk antwoord hebben gegeven op vragen en het echte Sinterklaasverhaal hebben verteld, is het geloof er niet minder om. Vooral de jongste is er heilig van overtuigd dat er een oude man op een paard samen met zijn Pieten door het land trekt om iedereen van cadeautjes te voorzien. De eerste schoen dit jaar is zelfs al gezet met brief aan Sinterklaas. Voor jonge kinderen doet de kracht van de verbeelding het meeste werk.

Fijne Sinterklaastijd! ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.