De leukste kinderseries

Soms is het heerlijk om gewoon even samen op de bank te ploffen, te knuffelen en samen een filmpje te kijken. Dan is het natuurlijk wel het leukste om iets te kijken wat leuk is voor de kindjes, maar óók voor papa en mama. Onderstaande titels vallen bij ons in de smaak!

Casper en Emma


Casper en Emma is een Noorse kinderserie over twee vriendjes: Casper en Emma. Nadat ze elkaar leren kennen op school worden ze beste vriendjes en beleven ze samen allerlei avonturen. Er is inmiddels naast de serie ook een hele reeks films over deze twee vriendjes verschenen. Sommige titels zijn ook te bekijken op Netflix.

Pippi LangkousMaar dan wel de variant van ‘vroeger’. Er is ook een amimatieserie, maar die vinden wij niet zo leuk. Hoewel deze films al erg oud zijn, vallen ze bij ons nog altijd in de smaak en zijn ze nog altijd actueel. Tommy en Annika wonen aan de rand van een keurig Zweeds dorpje. Het huis naast hen staat al heel lang leeg. Ze hopen zo dat er eens iemand komt wonen! Het liefste iemand met kinderen. En dan, op een dag, zien ze er ineens Pippi Langkous. Pippi blijkt heerlijk eigenwijs, ontzettend sterk en heel erg rijk te zijn.
Haar vader, zeeroverhoofdman, heeft het huis gekocht. Eigenlijk voor later, als hij oud zou zijn en niet meer zou kunnen varen. Maar nadat hij over boord is geslagen neemt Pippi, samen met haar aapje Meneer Nilsson en haar paard Witje, haar intrek in Villa Kakelbont.

Dirk Scheele

dirk scheele

Dirk Scheele leerden we kennen toen onze oudste nog een dreumesje was. Via Dirk’s Huis, tuin en keukenavonturen maakte ze kennis met televisie en met zijn muziek. Dirk werkte ooit als muziektherapeut met mensen met een verstandelijke beperking. Hij schreef liedjes voor hen, en merkte dat die liedjes ook aansloegen buiten zijn werk. Het zijn leuke filmpjes en vrolijke liedjes en die uitnodigen tot meezingen, over onderwerpen die jonge kinderen aanspreken. Denk aan de brandweer, de vuilnisman of het leven op een boerderij. Veel van Dirk’s liedjes zijn ook te bekijken op Youtube.

Knofje

Knofje

Een ietwat absurdistische serie in een prettig tempo die goed aansluit bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Over het spelen van verstoppertje, het krijgen van een broertje of zusje, een dode vlieg en nog veel meer. Ook Knofje heeft een nieuwere animatievariant, maar wij vinden de oorspronkelijke serie leuker.

Rupsje NooitgenoegDeze dvd is vooral leuk om samen met de jongste kijkertjes te kijken. Op een rustig tempo komen er vijf bekende en minder bekende verhalen van Eric Carle voorbij, begeleid door de stem van Carice van Houten en prachtige beelden en muziek. Fijn om bij tot rust te komen en weg te dromen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.