Recept: Pompoensoep

Met dagen die donkerder, kouder en natter worden is het tijd voor comfortfood: pompoensoep!

Ingrediënten

– 1 pompoen. Ik neem meestal een flespompoen, die vind ik het makkelijkst te ‘ontleden’ 🙂 Wanneer je pompoen biologisch is kun je ook de schil gebruiken.
– Wortelen/winterpeen. Ongeveer de helft van wat je gebruikt aan pompoen.
– 1 grote aardappel
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst of in kleine stukjes gesneden
– Kerriepoeder
– Paprikapoeder
– Chilivlokken
– Peper
– Zout
– Kokosroom (voor vegansoep) of kruidenkaas
– Bouillonblokjes naar smaak

Bereiden

Snijd de pompoen, wortelen en aardappel in stukken. Fruit de ui, voeg de knoflook, gesneden groenten en de aardappel toe. Bak kort mee en voeg daarna water toe tot het net onder water staat. Kook tot alles zacht is en haal de pan van het vuur. Pureer het met de staafmixer en voeg kruiden, peper, zout en bouillon toe naar smaak. Voeg tot slot nog de kruidenkaas (1 bakje) of kokosroom (een flinke scheut) toe. Even roeren, en klaar.

Variatietip

Maak de soep zoals hierboven beschreven. Bak in een pan tomaat, champignons en paprika gaar. Kruiden met peper, zout en kerrie. Kook noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de soep in een kom. Voeg noedels en de groenten toe.



Meer recepten?

Op zoek naar meer recepten? Er zijn er inmiddels al veel op verwonderwereld.nl verschenen. Klik voor meer recepten hier.

Geen zin om de deur uit te gaan voor boodschappen? Bestel dan eens bij Picnic (en krijg via deze link 5 euro korting 🙂 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *