Recept – Kwarkbroodjes

Deze kwarkbroodjes zijn eigenlijk bijna kleine cakejes. Lekker met jam, honing of juist hartig met zalm en avocado.

Ingrediënten

– 350 gram bloem
– 250 gram volle kwark of Griekse yoghurt
– 2 el honing
– 2 el olie (olijf, kokos, zonnebloem, ..)
– 2 eieren
– 1 zakje bakpoeder
– snufje zout

Bereiding

Meng alle ingrediënten met een mixer en doe met behulp van twee lepels het beslag in hoopjes op een met een bakpapier beklede bakplaat. Het is voldoende deeg voor ongeveer twaalf kwarkbroodjes. Bak in 15 tot 20 minuten af op 180 °C. De broodjes zijn klaar als ze goudbruin gebakken zijn en als ze gaar zijn aan de binnenkant. Controleer dit eventueel door erin te prikken met een satéprikker – als de satéprikker er schoon uitkomt zijn de broodjes gaar.

Variatietips

Meng wat gedroogd fruit of kaneel/gember door het beslag.

Deze broodjes zijn ook goed te maken met plantaardige kwark of yoghurt. Bijvoorbeeld met de Griekse yoghurt van Abbot Kinney’s op basis van kokosmelk.

Meer recepten?

Op zoek naar meer leuke en lekkere recepten? Klik dan hier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *