Recept: Guiltfree brownie

Deze brownie is heerlijk en heeft geen enkele reden om hem te laten staan. Je kunt er zelfs mee ontbijten 🙂 Met een intense cacao smaak en ondanks het ontbreken van geraffineerde suikers lekker zoet en sticky.

Ook fijn, behalve vrij van geraffineerde suikers is deze brownie ook vrij van dierlijke melk, gluten en soja, en daarmee geschikt bij een heel aantal allergieën.

Ingrediënten

75 gram havermout (let op: niet alle havermout is glutenvrij)
75 gram amandelmeel
1 voorgekookte rode biet (+- 100 gram)
100 gram lupinebonen, afgespoeld
100 gram rozijnen
30 gram kokosolie, plus een beetje om de bakvorm mee in te vetten
1 ei
3 el cacao (ongezoet, fairtrade 💚)
1 el azijn
1 tl baking soda


Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°.

Pureer de rode biet, rozijnen en de lupinebonen. Voeg hier vervolgens de overige ingrediënten aan toe en mix met een mixer. Verwarm zonodig de kokosolie tot kamertemperatuur zodat het geheel goed mengt.

Doe wanneer alle ingrediënten goed vermengt zijn het beslag in de bakvorm (even invetten 🙂 ) en bak gaar in de voorverwarmde oven. Strijk eventueel na een paar minuten het mengsel nog goed glad, dat gaat wanneer het wat is opgewarmd gemakkelijker dan wanneer het nog koud is. Bak in zo’n 40 minuten gaar.

De brownie is klaar wanneer je er met een saté prikker in kunt prikken en deze er schoon uitkomt. Of wanneer je er zachtjes met je vinger op kunt drukken en de brownie weer terugveert.

Tips

De brownie heeft niets extra’s nodig om lekker te zijn, maar mocht je eens wat anders willen:
– Ook lekker met een laagje jam of fruit ertussen of er bovenop
– Bestrooien met kokosrasp of amandelschaafsel
– Smelt wat pure chocola en besmeer de brownie met een dun laagje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *