Recept – Groene drilpudding voor Halloween

Toen ik zelf nog een kindje was, was dit één van mijn favoriete toetjes: drilpudding! Hieronder een leuke Halloween variant.

Ingrediënten

– Siroop (smaak naar keuze, wij hebben groene appelranja genomen)
– Water
– Bladgelatine
– Snoepjes

Bereiding

Leg de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing te weken in water.

Maak de gewenste hoeveelheid vloeistof door (zoete) ranja te maken. De ranja mag flink zoet zijn, de smaakt zwakt nog af bij het geleren. Voor 1 liter vloeistof heb je 12 vellen bladgelatine nodig. Verwarm de vloeistof.

Haal de gelatine uit het water en knijp uit. Voeg nu terwijl je de opgewarmde ranja roert met een garde langzaam de gelatinevellen toe. Blijf tijdens het toevoegen roeren totdat je alle gelatine hebt toegevoegd en de gelatine volledig is opgelost om klontjes te voorkomen.

Verdeel de snoepjes over de bakjes. Voor Halloween hebben we speciale Halloweensnoepjes gebruikt, denk aan spinnen, botten en vleermuizen.

Laat de vloeistof afkoelen, maar niet te lang – de vloeistof zal na het afkoelen geleren. Afkoelen is nodig om te zorgen dat de snoepjes (vaak ook gemaakt met behulp van gelatine) niet oplossen door de warmte.

Wanneer de vloeistof voldoende is afgekoeld, kun je de vloeistof over de kommetjes verdelen. Zet in de koelkast om de gelatine zijn werk te laten doen. Na een aantal uur zijn de puddinkjes klaar en kun je ze opeten 🙂

Eet smakelijk!

Ook op zoek naar knutseltips voor Halloween? Kijk dan ook eens hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.