Recept – Pompoencake

Deze pompoencake is heerlijk zoet en kruidig, en verspreid een geur waar wij heel blij van worden <3

Leuk bijkomend voordeel: hij is helemaal koemelkvrij, en dus ook geschikt voor mensen met een koemelkallergie of lactose intolerantie.

Ingrediënten

250 gram pompoenvruchtvlees
150 gram basterdsuiker
4 eieren
150 gram volkorenmeel
2 el honing
1 zakje bakpoeder
2 cm gember
Kaneel naar smaak

Bereiding

Kook het pompoenvruchtvlees en pureer het. Rasp de gember. Mix alle ingrediënten door elkaar om ze goed te mengen. Roer er tenslotte eventueel nog een handje (gepelde) pompoenpitten en gedroogd fruit door.

Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake ongeveer 50 minuten of tot hij gaar is in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *