Ongebakken aardbeientaart

Geïnspireerd op de ongebakken appeltaart van Kiind.

Ik hou van koken en bakken. Een heel arsenaal aan recepten heb ik in mijn vingers, maar een taart zonder geraffineerde suikers of zoete vervangers ervan zoals honing had ik nog niet eerder gemaakt. Mijn man eet suikervrij en had het verzoek voor een suikervrije taart voor zijn verjaardag. Ik ging mijn best doen 😉

Het recept voor rauwe appeltaart van Kiind vond ik mooi ter inspiratie. Ik heb eerst ook de appeltaart gemaakt. Lekker! Maar toch niet helemaal dé taart die ik graag wilde. Ik vond ‘m een beetje te ‘klef’ en een beetje te veel banaan. Dus maakte ik een alternatieve variant. Dit is wat je nodig hebt:

150 gram pecannoten
100 gram amandelen
200 gram rozijnen
8 dadels, ontpit
1 banaan
2 eetlepels citroensap
1 blikje goede kwaliteit kokosmelk
500 gram aardbeien

Doe de pecannoten en amandelen in een bakje met koud water en een eetlepel citroensap en laat dit een nacht staan. Giet het water af, maal de noten fijn in de keukenmachine en voeg de rozijnen en dadels toe. Maal hierna weer verder tot alles goed met elkaar is vermengd. Er ontstaat een deegachtige massa. Leg om vastplakken te voorkomen een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het notendeeg erover.

Pureer de banaan met een eetlepel citroensap en meng het met het laagje room dat bovenin het blikje kokosmelk zit (met warm weer het blikje eerst een tijdje in de koelkast zetten, bij warme temperaturen mengt de room zich met het vocht dat eronder zit). Smeer het bananen/kokosmengsel uit over de notenbodem in de springvorm.

Snij de aardbeien in plakjes en verdeel ze over het bananen/kokosmengsel in de springvorm.

Wij vinden de taart het lekkerste wanneer hij niet te lang van te voren gemaakt is. De volgende dag is hij ook nog wel lekker, maar ook wat meer klef, daar moet je van houden 🙂

De bodem kun je wel gemakkelijk de dag van te voren maken. Dat is ook het meeste werk. Na het klaarmaken kun je de springvorm met de bodem in de koelkast afgedekt bewaren. Het bananen/kokosmengsel en de aardbeien kun je dan nog vlak voor het opdienen klaarmaken, dat is een kwestie van 10 minuutjes werk.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.