Honingkoekjes

Als je van zoet houdt, en van honing, dan zijn deze koekjes echt wat voor jou! Deze koekjes zijn ook geschikt voor mensen met koemelkallergie of lactoseintolerantie, ze zijn helemaal melkvrij. Je zou ze suikervrij kunnen noemen, maar met deze hoeveelheid honing vind ik dat toch ook weer niet helemaal waar. Maar, mocht je wel honing gebruiken en geen geraffineerde suiker, dan zijn deze koekjes misschien ook wel wat voor jou.

Ingrediënten

150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bloem of meel, wij gebruikten speltmeel
150 gram kokosolie
150 gram honing

Kneed de ingrediënten tot alles goed met elkaar is vermengd en er een deeg is ontstaan. Zorg dat er geen klontjes kokosolie meer in het deeg zitten.

Zet het deeg een minuut of 10 in de koelkast, zodat het wat minder plakkerig wordt.

Verwarm de oven voor op 170°.

Maak balletjes van het deeg en druk deze plat tussen je handen. Leg ze met voldoende ruimte tussen de koekjes op een bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Houd ze goed in de gaten, ze hoeven niet lang in de oven en de grens tussen gaar en verbrand is maar dun. Wanneer ze een bruin randje krijgen zoals op de foto zijn ze klaar. Haal de bakplaat uit de oven. De koekjes zijn dan nog een beetje zacht. Ze harden uit bij het afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *