Havermoutcakejes

Ik heb al veel geëxperimenteerd met het bakken van havermoutcakejes. Vaak vind ik ze wat droog, maar met dit recept vind ik ze écht lekker. Fijne bijkomstigheid: ze bevatten geen geraffineerde suiker en zijn koemelkvrij.

Wat heb je nodig

125 gram havermout
125 milliliter melk. Ik heb havermelk gebruikt, maar een andere melk kan ook
2 eieren
2 bananen
Kaneel naar smaak
Eventueel wat honing
Gedroogde vruchten (rozijnen, abrikozen, pruimen, appel ..)

Bereiding

Snijd de gedroogde vruchten klein en laat ze even wellen in een bakje met warm water. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe alle ingrediënten, behalve de gedroogde vruchten, bij elkaar en maal ze met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Voeg vervolgens de gedroogde vruchten doe en roer deze door het mengsel.
Schep het mengsel in de vorm(pjes). Wij hebben er cupcakes van gemaakt, maar een grotere cake zal ongetwijfeld ook kunnen.
Plaats de cakjes ongeveer 20 minuten in de oven. Ze zijn gaar wanneer je er een prikker in kunt steken en deze er weer schoon uitkomt. Blijft er nog beslag aan de prikker plakken, dan mogen de cakejes nog wat langer in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *