We zijn wat aan het experimenteren met glutenvrije gerechten. Boekweitpannenkoeken blijken een groot succes, en beleggen we inmiddels met van alles. Deze pannenkoeken zijn glutenvrij en naar wens vrij van dierlijke melkproducten. Hieronder wat ideeën.
Boekweitpannenkoeken
Laten we beginnen bij de basis – de pannenkoeken 😉 Voor de pannenkoeken heb je nodig: 200 gram boekweitmeel, 400 ml (plantaardige) melk, een ei en eventueel een snufje zout. Mix de ingrediënten en bak de pannenkoeken in boter of olie.
Beleg
Wij beleggen de pannenkoeken met van alles. Gebruik vooral ook je eigen fantasie en probeer lekker uit, maar hier alvast wat ideeën.
- Mayonaise, avocado en runderrookvlees
- (Vegan) (kruiden)roomkaas, gerookte zalm en komkommer
- Sla, tomaat, komkommer en eventueel vlees of vis
- Als avondmaaltijd: gevuld met sla, tomaat, komkommer, paprika, (vegan) shoarma en knoflooksaus
- Wasabimayonaise, ijsbergsla, tomaat, ui en tonijn
Snijd de pannenkoeken eventueel in stukjes om ze te serveren als snacks.
Ook lekker: bak tijdens het bakken wat kaas of spek mee.
Eet smakelijk! 🙂
Meer recepten?
Ben je benieuwd naar meer recepten? Neem dan hier eens een kijkje. Bijna alle recepten hier zijn (optioneel) koemelkvrij.