Koken, Voeding

Brandnetelsoep

Veel mensen kennen brandnetel vooral als dat vervelende plantje. Dat plantje dat prikt en waarvan je liever niet wil dat je het tegenkomt.

Wat veel mensen niet weten, is dat brandnetels ook heel nuttig zijn. De bloemen zijn een belangrijke voedingsbron voor insecten, maar daarnaast zijn brandnetels ook een bron van gezonde voedingsstoffen voor ons. En, ook niet onbelangrijk, wij vinden brandnetelsoep erg lekker. Bovendien vinden de kinderen het geweldig om hun handschoenen aan te trekken, de natuur in te gaan en de plantjes te plukken voor een lekkere soep.

Recept

Je kunt van de brandnetels thee trekken, maar wij vinden soep het lekkerste. Het is heel eenvoudig om van de brandnetels soep te maken. En nee, de soep zal echt niet prikken 🙂 Wij plukken altijd alleen de blaadjes (deze prikken sowieso al niet of veel minder dan de stelen). Goed wassen voordat je ze verwerkt – maar dat geldt voor alles dat buiten geplukt wordt om op te eten.

Brandnetel slinkt nogal bij het koken, dus je hoeft niet zuinig te zijn.

Zorg dat de brandnetels in de pan iets onder water staan. Voeg een aardappel in stukjes toe. Kook tot de aardappel gaar is. Voeg naar smaak bouillon toe. Pureer met de staafmixer.

Ui en knoflook zijn ook erg lekker om toe te voegen aan de soep.

Eet smakelijk 🥣😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *