Aardappelsalade met gerookte zalm

Deze salade is heel geschikt voor warme dagen. Lekker als bijgerecht, maar ook heel geschikt als hoofdgerecht. Dit is een recept voor deze salade als hoofdgerecht voor een gezin van 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen <10).

Ingrediënten

500 gram aardappelen
Flink wat bladgroenten, bijvoorbeeld raapsteeltjes en rucola
200 gram linzen
1 ui
1 komkommer
200 gram gerookte zalm

Voor de dressing:
Yoghurt
Mosterd
Olijfolie
Azijn
Peper en zout

Eventueel wat komkommerkruid ter garnering



Bereiding

Als de aardappelen biologisch zijn, hoef je ze niet te schillen. Verwijder dan alleen eventuele uitlopers. Snijd de aardappelen in blokjes, kook ze gaar en laat afkoelen.

Verzamel een ruime hoeveelheid bladgroenten. Wij hebben het geluk daarvoor alleen maar de tuin in te hoeven lopen. Voor deze salade gebruikten we raapsteeltjes en rucola, maar andere slasoorten volstaan ook. Raapsteeltjes zijn niet altijd verkrijgbaar bij de supermarkt, maar vaak wel als seizoensgroente op de markt.

Was de bladgroenten en laat goed uitlekken.

Snijd de ui doormidden en snijd er dunne ringen van.

Snijd de komkommer in blokjes.

Snijd de zalm in vierkantjes of reepjes.

Meng alle ingrediënten voor de salade met elkaar.

Maak nu een dressing van 2 flinke eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mosterd, een scheutje olijfolie, een klein scheutje azijn en wat peper en zout. Meng dit door de salade of serveer apart.

Strooi voor het opdienen eventueel nog wat bloemetjes komkommerkruid over je salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *