Knutselen met wc rolletjes – Eenhoorn

Bij ons thuis wordt er veel geknutseld. De kinderen bedenken zelf de leukste creaties en onderwerpen. Dit keer werd een wc rolletje omgetoverd tot eenhoorn.

Wat heb je nodig

Een wc rolletje
Gekleurd papier voor het haar
Wit papier (A4) voor het lijfje en de oren
Aluminiumfolie voor de hoorn
Stiften
Lijm
Schaar


Aan de slag

Knip een randje van ongeveer 2 cm van het witte papier. Dit heb je later nog nodig voor de basis van hoorn en voor de oren.
Smeer de rest van het papier in met lijm (bijvoorbeeld met een lijmstift) en rol dit om de wc rol. Waarschijnlijk houd je zowel aan de bovenkant als aan de onderkant wat papier over. Dit kun je inknippen en in de wc rol vouwen.

Knip driehoekjes voor de oortjes en kleur hier eventueel nog een driehoekje in. Plak deze driehoekjes in de wc rol aan de kant waar ook het gezichtje van de eenhoorn komt.

Knip of vouw nu de vorm van de hoorn en omwikkel dit met aluminiumfolie. Lijm de laatste rand vast om loslaten te voorkomen.
Plak de hoorn tussen de oortjes.

Knip repen papier voor de haren. Wij hebben repen van ongeveer 0,5/1cm gemaakt. Krul deze met behulp van een schaar en plak ze op het hoofd. Bewaar ook een aantal reepjes voor het maken van de staart en plak die onderop de eenhoorn.

Teken of schilder een gezichtje op de eenhoorn.

Klaar 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.