Appelkaarsjes maken

Ik schreef eerder al wat over appelkaarsjes in mijn blog over thuisonderwijs in de herfst. Wij maakten ze voor Mabon, maar ze zijn ook erg geschikt voor het Michaëlsfeest of voor op de herfsttafel. Deze activiteit is vooral geschikt voor wat oudere kinderen aangezien het best een precies werkje is. Met jonge kinderen kun je het ook doen, maar zij hebben wellicht wat meer hulp nodig.

Appels

Je hebt nodig: appels, waxinelichtjes en een scherp mes. Als je geluk hebt heb je net zoals wij appelbomen in je tuin en hoef je alleen maar naar buiten te lopen om een mooie appel te plukken of te rapen. Zorg ervoor dat de appel niet te klein is, het waxinelichtje moet erin passen.

Snijden

Pak het mes en probeer de vorm van het waxinelichtje te snijden. Probeer af en toe of je cirkel al groot genoeg is. Maak daarna de cirkel dieper door nog wat appel uit de appel te schrapen. Plaats uiteindelijk als je gat die genoeg is het waxinelichtje erin, en je appelkaarsje is klaar 🙂

Andere leuke ideeën voor rond Mabon/het Michaëlsfeest

Voor mij staan appels en de beginnende herfst centraal rond deze feesten. Wij maakten al volop appelmoes, bakten appeltaart, zochten herfstschatten (de eerste kastanjes, eikels en mooie blaadjes liggen er al, maar ook de laatste bramen, of mooie trosjes lijsterbessen) en knutselden daarmee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.