Halloweenfilm: Coco

Als je op zoek bent naar een Halloweenfilm die leuk is voor het hele gezin, dan weet je die met ‘Coco‘ misschien wel te vinden.

Die de los Muertos

De film speelt zich af in Mexico op ‘Dia de los Muertos’, de Mexicaanse variant van Halloween of Samhain. Men gelooft dat de zielen van overledenen met Dia de los Muertos terugkeren naar de aarde. Er worden altaren voor de overledenen gebouwd waar eten wordt geofferd. Zo ook bij de familie van Miguel.

Muziek!

Miguel is een jongen met een passie: muziek! Hij zou niets liever willen dan net zo’n succesvolle muzikant worden als zijn idool: Ernesto de la Cruz. Hij heeft echter één probleem – muziek is verboden in zijn familie. Één van zijn voorouders was muzikant en verliet voor de muziek zijn vrouw en kind. Sindsdien wil de familie niets meer met muziek te maken hebben. Wanneer ze erachter komen dat Miguel toch muziek maakt wordt hem zijn gitaar afgepakt en hem verboden om ooit nog muziek te maken. Muziek brengt niets dan ongeluk.

De wereld van de doden

Maar ja, als je een muzikant bent en je je een artiest voelt met hart en ziel.. Hij wil toch écht muziek maken. Zeker nadat hij ontdekt dat de gitaar op de foto van zijn voorouders dezelfde gitaar is als de gitaar van de al lang geleden overleden Ernesto de la Cruz. Zou Ernesto zijn opa zijn?

Door een bijzondere gebeurtenis tijdens Dia de los Muertos komt Miguel terecht in de wereld van de doden. Hij heeft de zegen van zijn familie nodig om terug te keren naar de wereld van de levenden. De familie die hem bekend is wil hem de zegen alleen geven wanneer hij belooft nooit meer muziek te maken. Dat wil Miguel niet beloven, en dus besluit op zoek te gaan naar de voorouder die wél muziek maakte: de eigenaar van de gitaar op de foto. Ernesto de la Cruz?

Spannend

Wij vonden de film spannend genoeg voor Halloween, maar niet té spannend, ook niet voor jonge kijkers. Het verhaal geeft een mooi kijkje in deze feestdag in andere culturen. Wat ons betreft een aanrader!

coco

Meer tips voor Halloween?

Kijk dan ook eens hier voor knutseltips en recepten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.