Thuis

De zon schijnt. Net zoals in Nederland laat de lente zich ook hier zien en voelen. De sneeuw smelt. Alleen hier en daar een klein hoopje herinnert nog aan de winter die ons zo kort geleden nog van de duinen liet sleeën en iglo’s liet bouwen.

We zouden naar het strand kunnen gaan. Maar daar waren we eergisteren al. Om met blote voeten het natte zand en het water te voelen en de zon die zich toen wat voorzichter liet zien dan vandaag te voelen. We zouden vandaag weer kunnen gaan, het is zo vlakbij. Vandaag kiezen we voor ‘thuis’.

Er kwamen twee pallets met pellets vandaag. Er is geen gas op het eiland, dus verwarmen de meeste mensen hun huizen met olie of pellets. Ons huis heeft een pelletketel. Daaraan vast zit een grote bak die je afhankelijk van het gebruik met enige regelmaat moet bijvullen. Het maakt je wel nog maar eens extra bewust van hoeveel je verbruikt. De kachel regelt al het warme water in huis; de verwarming, maar ook het water om te douchen of om de afwas mee te doen. De nieuwe lichting pellets mocht versjouwd worden naar hun plek. Dat is nu een heel eind gedaan.

Terwijl ik heen en weer loop met de kruiwagen spelen de kinderen heerlijk op de achtergrond. Op blote voeten, natuurlijk. Knuffels worden erbij gehaald. Van dat spel waarbij je je als volwassene al snel realiseert dat je beter niet kunt storen, dat je ze vooral maar lekker hun gang moet laten gaan.

En zo kabbelt de dag een beetje voorbij. Genietend van de zon. Het ritme van het eiland. Dagen met het ontmoeten van mensen wisselen zich af met dagen zoals deze. En ze zijn allebei fijn. We zijn regelmatig op het strand en in het bos, maar genieten ook ontzettend van onze hele grote tuin.

Het huis waarin we nu wonen gaat binnenkort in de verkoop. Hoewel we het nu voor drie maanden hebben gehuurd, kunnen we als we dat willen langer blijven. Tot het huis is verkocht. Dat is fijn! Als we besluiten hier te willen blijven zouden we ongetwijfeld wel iets anders kunnen vinden, maar in de zomerperiode is dat toch wat lastiger dan in het laagseizoen. Veel mensen verhuren hun huis hier in de zomerperiode liever voor veel hogere bedragen aan toeristen. Fijn dus dat we hier nog even kunnen blijven, als we dat zouden willen (en eigenlijk, lijkt het daar wel steeds meer op 😊).

Ik ga weer lekker naar buiten. Genieten van de zon en het leven hier.

Veel liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *