Spullen

Onze laatste maanden in Nederland stonden voor een groot gedeelte in het teken van ‘ontspullen’. Waar we ook terecht zouden komen, we wisten dat we een tijdje geen vast adres zouden gaan hebben en we wilden zo min mogelijk spullen ergens opslaan.

Marktplaats

Lang leve Marktplaats en alle weggeef- en verkoophoeken op Facebook. Vooraf had ik gedacht dat we misschien nog wel een container zouden moeten gaan huren voor afval, of minimaal een aantal keer naar kringloopwinkels op en neer zouden moeten rijden. Dat is niet nodig geweest. Bijna alles, tot aan de kleinste dingen toe, is weggegeven of verkocht.

Verhuizen

Het huis dat we hier Denemarken huren zou eigenlijk niet gemeubileerd zijn. De verhuurster is zo vriendelijk geweest om wel nog twee bedden, een bankje, een wasmachine, vaatwasser en een kindertafel achter te laten, maar verder moesten we het zelf regelen. Op die manier kunnen we nu betaalbaar in een ruim huis op het platteland wonen. Dat ruime huis had voor ons niet perse gehoeven, maar de keuze lijkt hier te zijn ofwel een appartement dat in vierkante meters wel groot is maar dat maar over één slaapkamer beschikt en geen tuin heeft huren, of een ruim huis op het platteland voor eenzelfde bedrag. Dan is voor ons de keuze heel snel gemaakt!

Weinig nodig

Hier nu wonen doet nog maar eens beseffen hoe weinig we eigenlijk nodig hebben. Met een auto vol spullen reden we hierheen. Vooraf dachten we nog spullen na te laten sturen, maar dat bleek toch niet nodig. Wel hebben we Ikea nog laten komen met wat spullen (allemaal een bed hebben is toch wel handig!), maar ook niet heel veel. We hebben niets echt gemist. Af en toe denk ik wel: wat zou het fijn zijn als we hier al onze spellen zouden hebben – want we spelen heel graag spellen. Maar we hebben ook al een aardige hoeveelheid spellen meegenomen, waarmee we het nu prima redden. We zijn lekker veel buiten. Hebben binnen voldoende om mee te knutselen en spelen. Ik dacht het altijd al, maar nu wordt het maar mooi bevestigd: we hebben echt niet veel nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.