Over dat winterzwemmen..

Over dat winterzwemmen… wat is het fijn! Ik sprak laatst iemand hier die ook regelmatig zwemt, het hele jaar door. Ze vertelde dat ze het koude water in de zomer soms zelfs weleens mist. Ik kan het me inmiddels heel goed voorstellen. Het is heerlijk!

Ik vind zwemmen heel erg fijn. In het voorjaar wacht ik altijd met smart op dát moment waarop de buitenzwembaden weer open gaan. Want tja, buiten zwemmen vind ik toch het fijnste. Natuurwater, het liefst. Maar bij gebrek aan beter is een zwembad ook oké. Dat zwembad dus. Want dat zwembad lag toen we nog in Nederland woonden maar een paar km van ons huis.

Vanaf het moment dat het zwembad geopend was, kwamen we er vaak wel meerdere keren per week. Op de ontzettend zonnige dagen, en ook wanneer het wat frisser was. Altijd een beetje teleurgesteld als het seizoen weer voorbij was en ik weer een winter moest wachten tot ik weer ‘mocht’.

Maar nu, wat een luxe! Met de zee binnen handbereik kan ik nu zwemmen wanneer ik maar wil. Hoewel het de eerste keer in dat koude water al heerlijk voelde, merkte ik wel dat mijn lichaam eraan moest wennen. Inmiddels is dat steeds minder het geval. Standaard gaat er nu een handdoek mee in mijn tas, zodat áls we bij de zee zijn ik even een duik kan nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.