Sinterklaasboekjes

Bij het vieren van Sinterklaas hoort voor ons ook het samen lezen van Sinterklaasboeken. Er zijn een aantal favorieten 🙂

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

sinterklaas hoogtevrees

Dit boek staat bij ons wel met stip op nummer één. Youp van het Hek schreef met dit boek een kinderboek dat leest als een trein. Tussen alle pietjes in het kasteel van Sinterklaas is één pietje met een probleem.. hij heeft hoogtevrees. En dat blijkt toch een beetje lastig, als het de bedoeling is dat je de daken op gaat.

Het boek is nieuw niet goed meer te verkrijgen, maar wel nog tweedehands te vinden. Bijvoorbeeld via bol.com of Marktplaats.

SinterWoezel en Pietje Pip

Sinterklaas wordt verwacht in de Tovertuin en natuurlijk zetten ook Woezel en Pip hun schoen. Midden in de nacht wacht hen een wel heel bijzondere verrassing..

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Deze vonden we ooit in de bieb en werd daarna niet snel vergeten. Wanneer Aadje Piraatje en zijn medepiraten de stoomboot van Sinterklaas tegenkomen vinden de meestal zo stoere piraten dat toch wel een klein beetje spannend..

Jip en Janneke / Sinterklaas komt

Wij lezen graag de verhalen van Jip en Janneke. Ze hebben een fijne lengte en Jip en Janneke beleven altijd wel weer wat nieuws. In dit boekje zijn tien Jip en Janneke verhalen die zich afspelen in de periode rond Sinterklaas verzameld in één boek.

Sinterklaas is ziek

Mocht je dit boek in een kringloopwinkel of ergens anders nog tegenkomen.. aanrader 🙂 Jan Terlouw schreef dit boek voor een actie van een koffiefabrikant. Er verschenen meer boekjes in die serie. Wij vonden ze niet allemaal even leuk, maar dit verhaal was zeker een succes. Als Sinterklaas zich niet zo lekker voelt en Piet op pad gaat om de laatste cadeautjes te halen is hij een beetje ondeugend.. en dat gaat niet helemaal goed. Natuurlijk loopt alles uiteindelijk goed af.

Sint gaat op gymIn dit boek verveelt Sint zich.. en dus bedenken de Pieten dat het misschien goed zou zijn voor Sint om op een hobby te gaan. Sint probeert van alles, maar het is het eigenlijk allemaal niet helemaal. Tot hij een hobby vindt waar hij wél zijn ei in kwijt kan. Een leuk en vrolijk boek over Sinterklaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.