Prentenboeken om te blijven lezen (en die lang niet iedereen kent)

Wij houden van boekjes lezen. Zelf lezen, samen lezen, voorlezen. Allemaal fijn! En zo hebben we ook onze favoriete boekjes.

Hieronder een aantal van onze favoriete prentenboeken op dit moment die lang niet iedereen kent 😊 Je weet wel, van die boekjes waarbij keer op keer de vraag komt van ‘nog een keer’ en die ook jou als ouder nog niet vervelen.

Boem – het wakkere Slaapschaap
door Sabine Wisman en Ella Scholtens

Boem is een Slaapschaap. De meeste Slaapschapen zijn dol op slapen en slapen makkelijk en overal. Maar Boem niet. Boem heeft het veel te druk om te slapen. Hij wil nog dit, hij wil nog dat. En als hij dan eindelijk klaar is en wil gaan slapen… dan lukt het hem niet. Een fijn prentenboek om voor te lezen voor het slapen gaan.

Tomte Tummetot
door Astrid Lindgren en Harald Wiberg

Mocht je nog een boekje zoeken om voor te lezen tijdens één van de donkere avonden die weer komen gaan, dan is dit een aanrader. Mijn jongste dochter vond ‘m vorig jaar onder de kerstboom.
Tomte Tummetot is een kleine dwerg, wonend in een hoekje van de hooizolder van een boerderij. Iedereen weet dat hij daar woont, maar niemand heeft hem ooit gezien. ‘S nachts als het donker is en iedereen slaapt komt hij tevoorschijn en zorgt ervoor dat alles goed gaat met de dieren den de mensen op de boerderij.

De prinses met de lange haren
door Annemarie van Haeringen

Ergens in een klein, arm land wordt een prinsesje geboren. Het prinsesje heeft héle lange haren. Ze groeien maar en groeien maar. Zo lang dat ze uiteindelijk alleen nog maar met haar meekunnen wanneer ze gedragen worden in twee koffers door een sterke man uit het circus. De prinses houdt helemaal niet van haar lange haren. Ze wil ook weleens touwtje springen, buiten spelen, of gewoon weleens alleen zijn. Uiteindelijk komt alles goed, samen met de sterke man uit het circus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *