Kinderboeken – De klassiekers

Ik schreef al eerder over prentenboeken om te blijven lezen en over deze lieve boekjes. Ik schreef ook al over de leukste atlassen, maar er zijn ook nog een paar boekjes die daar niet bij thuishoren maar die ik toch graag met jullie deel.

Ik heb altijd graag gelezen, ook als kind al. Ik keek er echt naar uit om sommige boeken die ik toen zo geweldig vond samen met mijn kinderen te gaan lezen. Maar wat blijkt? De kinderen van nu vinden echt niet alle verhalen van toen zo geweldig als wij dat toen vonden, net zoals dat bij ons toen waarschijnlijk het geval was bij sommige favorieten van onze ouders 🙂

De boekjes hieronder vallen wel in de smaak en zijn veelvuldig gelezen. Maken nog onderdeel uit van de boeken in onze boekenkast, waarin we alleen maar de allerleukste boeken bewaren.

Floddertje

Floddertje! Wie kent haar niet? Het vieze meisje dat ook al doet ze nog zo haar best om schoon te blijven het niet voor elkaar krijgt om niet vies te worden. In dit boek staan zes avonturen van Floddertje. Hoe ze haar zieke moeder soep brengt, hoe ze haar hoofd kaal laat scheren en er letters opschrijft, over hoe ze op het ontbijtlaken knoeit en dat met zoveel schuim wast dat de hele stad vol met schuim staat (en na het weghalen van het schuim schoner is dan ooit!) en meer.

De verhalen van Kleine Beer

Ik dacht altijd dat iedereen dit boek wel kende, maar het blijkt steeds vaker dat dat niet het geval is. Dit was toen ik klein was één van mijn lievelingsboeken. Ik kende toen alleen het verhaal ‘Welterusten, Kleine Beer’, maar er blijken nog meer verhalen over dit lieve kleine beertje te zijn. In dit boek zijn ze gebundeld wat zorgt voor veel leesplezier. Heel wat uurtjes hebben wij al op de bank doorgebracht met Grote en Kleine Beer.

Pippi Langkous


Pippi Langkous. Eerlijk? Mijn oudste vond Pippi niet zo interessant. Wat was ik blij toen haar kleine zusje wel dol bleek te zijn op Pippi! Want ik vind de verhalen van Pippi en de manier waarop Pippi in het leven staat heerlijk. Pippi Langkous, het meisje dat op eigen wijze de wereld ontdekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.