De leukste kinderatlassen

Kinderatlassen  – ze zijn er in vele soorten en maten. En mijn kinderen zijn er dol op. Via hun atlassen reizen ze de wereld rond, en de landen die ze zo grondig bestuderen komen later uitgebreid terug in hun spel. Zo is mijn jongste van twee al regelmatig in Afrika en Amerika geweest. In haar spel dan. Niet in het echt. Maar als je twee bent, dan zijn die twee bijna hetzelfde.

Wat me opvalt bij het online opzoeken van de atlassen is de leeftijdsindicatie. Bij vrijwel alle atlassen staat als leeftijdsindicatie vanaf een jaar of 8. Mijn ervaring is dat jongere kinderen het ook al heel leuk vinden om de wereldkaarten te bekijken. Wat mij betreft is die leeftijdsindicatie dus niet kloppend, zeker niet voor de atlassen die vooral veel tekeningen bevatten.

Hallo Wereld! Mijn reuzenatlas

Soms is een boek enorm leuk maar niet meer leverbaar. Dit is zo’n boek. Wel is het te vinden in de meeste bibliotheken. Veel kinderen vinden het boek namelijk erg leuk. Mijn oudste kreeg het boek toen ze 2 was en vindt het nu nog leuk. De jongste kijkt er ook heel graag in. En daar nodigt het ook wel toe uit. Het boek wordt met recht een reuzenatlas genoemd. Het is een boek van zeer groot formaat, gemaakt van stevig karton. Erg vriendelijk voor ontdekkende handjes. De verschillende werelddelen staan erin, met op de werelddelen afbeeldingen die bij de verschillende plekken op de wereld passen.

Atlas door Daniel Mizielinski en Aleksandra Mizielinska


Deze atlas hebben we niet zelf, maar is wel regelmatig met ons mee naar huis gekomen na een bibliotheekbezoek. Deze atlas is overigens wel nog te koop. De vormgeving van het boek is prachtig en zeer uitnodigend voor groot en klein. Leuk in deze atlas is dat er ook aandacht is geschonken aan de vlaggen van de landen. De atlas staat vol met prachtige tekeningen en leuke weetjes.

Lannoo’s geïllustreerde atlas

Lannoo’s geïllustreerde atlas is misschien wat minder leuk voor peutertjes maar wel heel interessant voor wat oudere kinderen. Leuk aan deze atlas is dat hij niet alleen tekeningen bevat, maar ook heel veel foto’s. Zo kan er worden gekeken hoe het er ‘echt’ uitziet in de landen. In tegenstelling tot de atlassen die ik hierboven noem, heeft deze een wat handzamer formaat waardoor hij wat gemakkelijker mee te nemen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.